Tärpit hyödyllisistä opiskelija-alennuksista

Teksti & kuvat: Joonas Jussila

Opiskelijana saat monia hyödyllisiä alennuksia/etuja erilaisista palveluista tai tuotteista. Tässä jutussa on kerrottu muutamia tärppejä hyödyllisistä opiskelija-alennuksista ja tarkoituksena on, että jokaiselle löytyisi jotakin hyödyllistä.

Uusi vuosi on taas alkanut ja kaikki ovat muutaman alkoholipitoisen jälkeen vannoneet kovaan ääneen aloittavansa paremman elämän heti, kun se on mahdollista. Siitä pääsemmekin ensimmäiseen hyödylliseen tärppiin, nimittäin kuntosalien/uimahallin opiskelija-alennuksiin. Opiskelijat saavat Porin kaupungin uimahalleissa noin parin euron alennuksen. Ainakin osassa kuntosaleista on käytössä opiskelija-alennukset, joilla saa kuukausikortin esim. kymmenen euroa halvemmalla.

Todella hyödyllinen tärppi on myös opiskelijaruokailu, joka maksaa 2,10 € tai 2,60 € opiskelijaruokaloissa. Hinta on erittäin halpa ja ruoka on kuitenkin monipuolista ja parempaa kuin se mäkkärin tai hessun baarin pulla.

Jääkiekon ystäville Ässät on kehittänyt houkutuksen, että opiskelijana pääset aina keskiviikon kotipeleihin haalarit päällä ilmaiseksi. Lisäksi muihin peleihin opiskelija pääsee seisomakatsomoon vain viidellä eurolla. Tosin Lukko/HIFK pelit ovat poikkeuksena, joihin on muutaman euron kalliimmat liput.

Keskiviikkoisin yöelämässä viihtyville Cabaretissa on tarjolla hyvät opiskelijahinnat. Lisäksi kaikennäköisiä opiskelijatsembaloita erilaisine teemoineen on tarjolla, ja saattaapa sisäänpääsykin joskus olla ilmainen opiskelijoille.