Pääkirjoitus

Hyvät hakijat!

Tulipa hyvään saumaan; olet juuri saanut eteesi Satakunnan ammattikorkeakoulun palveluliiketoiminnan tuoreimman hakijalehden, onneksi olkoon! Tämä lehti on toteutettu osana yritysviestinnän opiskelijoiden opintoja – luovuudella, rakkaudella ja intohimolla maustettuna, pieni pilke silmäkulmassa. Halusimme tuoda Sauman avulla Satakunnan ammattikorkeakoulun lähemmäs Sinua, ja toivottaa Sinut tervetulleeksi tulevien asiantuntijoiden joukkoon.

Valmistuin ylioppilaaksi keväällä 2013, ja tiesin, että haluan jatkaa opiskelua. Hain heti jatko-opintopaikkaa, vaikka en tarkkaan tiennyt, mikä minusta isona tulee. Monia vaihtoehtoja, aloja, niin monta erilaista oppilaitosta ja kaupunkia, en ollut varma mistään. Lopulta kuitenkin hain Satakunnan ammattikorkeakouluun sen sijainnin ja sopivan koulutustarjonnan, liiketalouden koulutusohjelman, vuoksi ja olin samalla hyvin luottavainen sisäänpääsyn suhteen. Uurastus palkittiin, ja pääsin heti samana syksynä ensi yrittämällä sisään – fiilis oli mahtava!

Voin hymyssä suin muistella sitä päivää, kun sain hakijalehden käsiini ja kahlasin sen lävitse intoa hihkuen. Nyt tuntuu hienolta olla mukana toteuttamassa tätä samaista lehteä vihreät haalarit jalassa ja pohtia, mitä kaikkea SAMK voi opiskelijoille todella tarjota sekä millaisia asioita itse mietin samassa tilanteessa, korkeakouluun hakiessa. Opiskelijaelämään kuuluu paljon muutakin kuin opiskelu, joten haluamme esitellä Sinulle opiskelukaupunkia, sekä muistuttaa tärkeistä opiskelijan tunnusmerkeistä, kuten opiskelijakortista ja haalareista. Keräsimme tärppejä opiskelijan asumisesta, sekä selvitimme puolestasi myös mukavat virkistäytymisalueet. Sinun ei tarvitse kuin saapua paikalle.

Olin ensimmäisen vuoden jälkeen varma, että haluan opiskella yritysviestinnän tradenomiksi, ja onneksi kuuntelin tässä asiassa omaa sydäntäni. Kaikille suuntautumisen valinta tai oikean koulutusalan löytäminen ei ole niin helppoa, mutta minun neuvoni on kuunnella omaa itseään ja miettiä omia vahvuuksiaan. Vain Sinä tunnet itsesi kaikkein parhaiten!
Porissa palveluliiketoiminnan osaamisalue pitää sisällään taloushallintoa, myyntiä ja markkinointia, yritysviestintää, matkailua sekä yrittäjyyttä ja liiketoimintaosaamista. Näiden lisäksi SAMKissa on monipuolinen kielten tarjonta, sekä upeita työelämään ohjaavia projektimahdollisuuksia – voit lähteä myös vaihto-opiskelijaksi. Haasta siis itsesi ja valitse SAMK – silloin tiedät, että suunta tulevaisuuteen on oikea!

Mistä sitten tunnistaa Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijan? Tiäksää kato vihreistä haalareista, hauskoista haalarimerkeistä, SAMMAKKOn kasteesta, kävelykadulla konttaamisesta, avoimesta olemuksesta, hassusta murteesta sekä hyvästä opintomenestyksestä. Eksäätiä, satakuntalaisilla on suuri sydän.

Sanat ja kuvat eivät riitä kertomaan, mitä opiskelijaelämä ja korkeakouluopinnot voivat Sinulle kokonaisuudessaan antaa ja opettaa. Opiskelijaelämä antaa paljon, mutta vaatii myös menestyksekästä asennetta elämään. Ota haaste siis vastaan, niin katsotaan yhdessä, kuinka korkealle SAMMAKKO voikaan ponnistaa!

Sillai kai, nähdään Poris!

Saija Laaksovirta