Mistä löytää vuokra-asunto Porissa?

Teksti ja kuva: Niko Iijolainen

 

Uutena opiskelijana SAMKissa saattaa sinulle tulla hetki, jolloin olet joko muuttamassa ensimmäiseen omaan asuntoosi tai muuttamassa esimerkiksi toiselta paikkakunnalta Poriin. Tällöin ajankohtaiseksi tulee etsiä uusi asunto, joka olisi sopivan matkan päässä SAMKista. Mutta mistä näitä asuntoja voisi löytää? Tässä muutamia vinkkejä siitä, mistä vuokra-asuntoja Porista löytää parhaiten:

 

  1. Vuokra-asuntojen välitysfirmat ja sivustot (esim. Vuokraovi, Vuokralukaali)

 

Netistä löytää todella hyvin asuntoja ja ilmoituksia eri vuokravälitysfirmoista, joista suurimpia ovat Vuokraovi ja Vuokralukaali, mutta myös Oikotiestä löydät asuntoja. Paikalliset välitysfirmat myös jakavat mainoslehtisiä, joissa voi olla myytävien asuntojen lisäksi ilmoituksia vuokra-asunnoista. Kannattaa myös tarkistaa paikallisten välitysfirmojen kuten esimerkiksi Lännen vuokravälityksen kotisivut, sillä siellä on myös paljon vuokra-asuntoja tarjolla.

 

  1. Tori.fi

 

Kaikki asunnot eivät ole välitettävinä virallisilla vuokranvälitysfirmoilla, vaan osa asuntojen omistajista laittaa ne itse nettiin esimerkiksi Tori.fi -sivustolle. Tällöin ne eivät näy esimerkiksi Vuokraovessa. Tori.fi:stä voit tehdä hyviäkin löytöjä myös Porista.

 

  1. Lehti-ilmoitukset

 

Löydät ilmoituksia vuokrattavista asunnoista myös sanomalehdistä. Esimerkiksi Satakunnan Kansassa on myös vuokra-asuntojen ilmoituksia.