Fusillipekonipaistos

Teksti: Jenni Anttila

Kuvat: Jenni Anttila

 

Ainekset:

3dl                fusillipastaa

2l                   vettä

1 rkl              öljyä

250g             vihannessekoitusta

170g             pekonia

100g             sipulikuutioita

150g             ranskankermaa

1                    kasvisliemikuutio

3                    tomaattia

100g             juustoraastetta

 

Ohje:

  1. Keitä fusillipasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta vesi pastasta.
  2. Viipaloi pekoni pieniksi paloiksi, voit myös halutessasi ostaa valmiita pekonikuutioita.
  3. Laita öljy pannulle ja paista sipulit kevyesti, lisäten samalla pekonipalat.
  4. Lisää sekaan vihannessekoitus sekä ranskankerma. Sekoita. Mausta pippurilla ja kasvisliemikuutiolla. Anna seoksen kiehua pannulla noin 5 min.
  5. Sekoita fusillipasta ja pekonikastike tasaisesti ja laita seos uunivuokaan.
  6. Viipaloi tomaatit ja asettele ne pastan päälle. Lisää juustoraaste päällimmäiseksi.
  7. Laita vuoka uuniin n.10-15 minuutiksi asteeseen 225˚c.

 

Fusillipasta

Fusillipasta on kierteistä spagettia ja se sitoo hyvin esimerkiksi pastakastiketta itseensä. Kierremakaroni eli fusillipasta sopii hyvin myös erilaisiin salaatteihin ja paistoksiin. Fusillipasta valmistetaan viljasta ja kypsymisaika on noin 6 minuuttia.